Categorieën
Filters
Beantwoord de vier vragen hieronder en bekijk welke steigers aan uw wensen voldoen!
3.337,00 Excl. btw
3.503,003.380,00 Excl. btw
3.549,003.388,00 Excl. btw
3.557,003.422,00 Excl. btw
3.593,003.432,00 Excl. btw
3.603,003.465,00 Excl. btw
3.638,003.473,00 Excl. btw
3.646,003.499,00 Excl. btw
3.673,003.517,00 Excl. btw
3.692,00Categorieën
Rolsteiger voorloopleuning voor professioneel gebruik.
Met dit nieuwe montagesysteem bent u op elk moment tijdens het op- en afbouwen beschermd tegen valgevaar.
Vanaf 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels voor het opbouwen van een rolsteiger bij professioneel gebruik. de voorloopleuning is daar een goede oplossing voor.
Per 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels voor de opbouw van een professionele rolsteiger. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft. Op deze pagina leest u wat de nieuwe regelgeving inhoudt en hoe u bestaande rolsteiger eenvoudig kunt upgraden zodat deze voldoet aan de nieuwe regelgeving.
De nieuwe regelgeving is alleen van toepassing bij professioneel gebruik, dus niet bij particulier gebruik.
Volgens de nieuwe regelgeving mag een werkplatform pas worden geplaatst nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet uit te voeren met de traditionele systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaalschoren omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.
Om aan de nieuwe eisen te voldoen is er de zogeheten voorloopleuning / montageleuning ontwikkeld. Boven de 2 meter platformhoogte worden de diagonaal- en horizontale schoren vervangen door voorloopleuningen.
Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde 1. Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, heb je genoeg aan 1 voorloopleuning.
Telkens als een nieuw platform moet worden geplaatst worden eerst deze voorloopleuningen aangebracht.
Bekijk hier een video waarin het gebruik van de voorloopleuningen wordt gedemonstreerd.
Voor het aanpassen van een traditionele rolsteiger met diagonaal en horizontaal schoren kun je eenvoudig 1 of meerdere voorloopleuningen aanschaffen. Je kunt deze als aanvulling gebruiken en de voorloopleuning telkens na het plaatsen van het platform vervangen door je eigen horizontaal en diagonaal schoren om de voorloopleuning vervolgens te gebruiken voor het opbouwen van het volgende platform.
Omdat dit veel extra tijd in beslag neemt kun je er ook voor kiezen om de horizontaal en diagonaal schoren van je bestaande steiger helemaal te vervangen door voorloopleuningen. Je kunt dan de voorloopleuningen plaatsen, het platform aanbrengen, omhoog klimmen en de volgende laag leuningen met platform plaatsen.
Wat is het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte bij een steiger?
Onder werkhoogte steiger wordt verstaan de hoogte die u met uw handen kan bereiken als u op het platform staat. De formule die hiervoor gebruikt wordt is: platformhoogte + 2,0 meter = werkhoogte. Dit is een indicatie en kan iets afwijken in de praktijk, afhankelijk van uw eigen lengte.
Hoe bouw ik een steiger op?
Door middel van foto’s, opbouwvideo en gebruiksaanwijzingen kunt u op SteigerCentrum.nl vinden hoe u een rolsteiger opbouwt. Hierdoor bouwt u gemakkelijk een steiger zelf op.
Hoe kan ik jullie bereiken als ik een vraag heb?
Voor meer informatie over onze steigers, ladders, trappen of andere vragen kunt u contact opnemen met ons op via +31 (0) 85 - 06 05 423 of via mail naar [email protected]. Daarnaast bent u van maandag tot en met vrijdag van harte welkom in een van onze showroom in Wormerveer op Industrieweg 12.
Hoe verloopt het bestelproces en zijn er kosten voor het verzenden?
Boven de € 100,- komen we de steigers en ladders gratis bij u afleveren. U wordt op de hoogte gehouden door ons als de steiger verzonden is en ontvangt hiervan ook een track and trace zodat u weet hoe laat het bestelde artikel wordt afgeleverd.